Stichting Instrumentenfonds De Rivieren

De Stichting Instrumentenfonds De Rivieren heeft als doel het verhuren van instrumenten om de amateurmuziekkunst en muziekeducatie in de regio te bevorderen.

Instrumentenverhuur

Voor muziekverenigingen en professionele muziekdocenten is het vaak niet mogelijk om alle benodigde instrumenten in bezit te hebben. Bij het Instrumentenfonds kunnen zij instrumenten huren. Het werkgebied van het fonds bestrijkt de gemeenten Alblasserdam, Altena, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden, West Betuwe.

Ontstaan van het fonds

Nadat muziekschool Toon ophield te bestaan, ontstond de vraag op welke wijze het bezit aan muziekinstrumenten van de school het beste kon worden ingezet. Het Fonds Ontwikkeling Wonen en Welzijn (FOWW) nam de instrumenten over en bracht ze onder in de Stichting Instrumentenfonds Gorinchem, die op 22 september 2014 werd opgericht. Sinds 2022 is de naam van het fonds gewijzigd in Stichting Instrumentenfonds De Rivieren.

Het stichtingsbestuur wordt gevormd door:

Laurens Zwaan voorzitter
Anne Duizer secretaris / penningmeester
Peter Bansberg bestuurslid
Henk den Uijl bestuurslid
Peter Batenburg bestuurslid

Laurens Zwaan vertegenwoordigt de muziekverenigingen, Peter Bansberg, Peter Batenburg en Henk den Uijl de muziekdocenten en Anne Duizer het FOWW.